četrtek, 15. november 2018

UTRINKI - Moja druga samostojna slikarsko - fotografska razstava


          Zakaj vse  kar je lepo, kar si želiš,da bi večno trajalo - pomine?

Ostal bo lep spomin

Od srca hvala vsem, ki ste si vzeli čas in prišli na otvoritev moje razstave. Hvala tudi vsem, ki si boste razstavo še ogledali. Lepo je bilo, še en nepozabni utrinek v mojem življenju.

Moja druga samostojna slikarsko - fotografska razstava - UTRINKI

Pa se je začelo, imam  tri tedne časa. Lepo vabilo - zloženko naredi Sonja Tušar. Natisne pa  jih Natalija, sama imam le črno bel tiskalnik. Ne popravljam slik, take kot so so mi všeč. Le fotografije  izberem, največ jih je iz letošnjega leta. Le nekaj lanskih je zraven. Lepih, ujetih trenutkov na fotografijah se nabere veliko, za več  razstav.
 Za izdelavo fotografij  poskrbi Emil. Vse je urejeno, malo se zatika  pri  vodenju kulturnega programa in glasbi za spremljavo. Preveč se  dogaja ta teden  v kulturnem domu. Rešeno je tudi to. Polovično, ker sta Duo Veseljak zamudila celotno otvoritev. Zaprta cesta zaradi prometne nesreče, sta rekla.  Se zgodi.  Nimam  tiste treme, kot pri prvi razstavi. Oblikujem lističe in nanje napišem  imena slikarskih del in izvor fotografij. Počasi se  bliža petek, 9. novembra. V četrtek, dan pred otvoritvijo postavimo razstavo. Miha mi pomaga, podira prejšnjo razstavo. 

Na stenah še visijo fotografije, težki so ti panoji.  Razvrstim  moje slike ob steni, kot  si jih že doma zamislim in jih pričnem obešati. 


Potem pride mojster Marko in prevzame postavitev. Ko končava sva zadovoljna, ogledava si razstavo. Lepa je. Živahne barve slikarskih del in fotografij ustvarijo prijetno vzdušje v salonu.
 Končno pride petek. Počasi se vleče popoldne,  vsa sem na trnih. Ura kar noče biti pet. Malo prej grem v kulturni dom.. Pripravim zakusko in z mojo posadko čakamo. 
Za fotografiranje sta zadolženi Marjana in Natalija. Bliža se sedma ura. Začnejo  prihajati: znanci, prijatelji, pohodniki, sodelavci, sošolci prejšnji in sedanji.

Tudi nekaj novih obrazov je vmes, vesela sem jih. Vsakemu posvetim pozornost, jih pozdravim, objemam. Prav  vseh sem vesela, prišli so na otvoritev moje druge razstave. Nekateri so se opravičili,   imajo težave...Gledam proti vratom in se čudim. Prihajajo: brat, pa sestri, nečakinje in podmladek. Sami znani, presenečenja se kar vrstijo.

Pet nas je še ostalo od številne družine in vsi smo tukaj, na moji razstavi.


 Vsi skupaj, to se zgodi le enkrat letno, na Velikega šmarna dan. Ko imamo piknik pri domači hiši, v spomin na god  pokojne mame. Vesela sem jih, domači  in tako številno. 
Tudi Emil in  Mateja sta  zraven.  Še  prihajajo, mi čestitajo. 

 Nekatere skoraj zgrešim. Tudi Janko Rabič je zraven in  kasneje  naredi nekaj fotografij, hvala Janko. Začne se z malo zamude, čakamo muzikanta. 


Gospa Nataša Trček pozdravi vse navzoče. 
Pove nekaj  o meni, me kaj vpraša. Pohvali razstavo, ki je obenem slikarska in fotografska.  Ne dogaja se prav pogosto, da isti avtor razstavlja na  dveh tako različnih področjih. Živahne barve in različni motivi privlačijo. Take so mi v veselje.

 Vmes bi morala zaigrati muzika, pa je ni.  Gospa Trček  čudovito razpleta svoj  govor in vse se dobro konča.  Razstavo odpre Franci Tušar, ki je ravno ta teden praznoval v kulturnem domu.. Zahvalim se vsem prisotnim in  šopek in razstava je odprta.
  Potem prideta še muzikanta, bolje pozno kot nikoli.  Duo Veseljak: harmonika Luka Filipič, sodbas in hudičeve gosli Milan Polak.


 Zaigrata nekaj poskočnih in vzdušje je  prijetno.


Hodim od ene skupine do druge. Malo poklepetam, nekatere že dolgo nisem videla. Vmes še kakšnega zgrešim in ko ga iščem, je že odšel. Obiskovalci počasi odhajajo in ostanemo le bližnji. 


Pospravimo  po salonu in se počasi razidemo. 
Hvala vsem, lepo je bilo. Mogoče še kdaj, nikoli se ne ve. 
Še nekaj prijetnih presenečenj je  v naslednjih dneh, ko sem  ravno v salonu.
 Od srca hvala vsem! Franci Tušar - organizator  kulturnega dogajanja na Slovenskem Javorniku- Koroški Beli. Ostal bo lep spomin!

Prehitro ponavadi,
še preden se zaveš,
da je lepo,
že mine.

Najlepša hvala
DPD Svoboda
 France Mencinger- Javornik Koroška Bela

za nastali dogodek,

 LU - Jesenice, Marjeti Žohar, Marku Burnik-u, Nataši Trček, Duo Veseljak, Franciju Tušar, Sonji Tušar, Janku Rabič-u, mojim domačim. Vsi ste prispevali delček k moji razstavi.HVALA VSEM, ki ste se v tako velikem številu udeležili  otvoritve moje 

2. samostojne slikarsko- fotografske razstave - UTRINKI. Hvala vsem, ki ste prišli in tudi tistim, ki vas pot  mogoče zanese tam mimo in  si jo boste še ogledali.
 Razstava bo odprta vsak delavnik od 16. do 20. ure, 
do 29. novembra 2018.  
 Uživajte v lepih utrinkih življenja, to šteje! 
Majda Gašperin - MAJDAGOstane le spomin,
 le kup megle,
 ki gre, 
v počasen nič.
/J. Medvešek- Lepo prehitro mine/


4 komentarji:

  1. Iskrene čestitke ga. Majda zelo, zelo lepo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Vesela sem , da si poslala slike z razstave , da si jih še enkrat lahko ogledam , zares so lepe .

    OdgovoriIzbriši